Perutnina Ptuj: 2013. zaključena u plusu

Bez autora
Jan 12 2014

Perutnina Ptuj je, prema prvim procjenama, 2013. godinu završila sa dobitkom, uprkos otežanim tržišnim uslovima, rekao je njen izvršni direktor Roman Glaser. Poslovni rezultati bit će službeno objavljeni u veljači, ali se procjenjuje da je kompanija u prvih 11 mjeseci 2013. godine ostvarila više od 252 milijuna eura prihoda, što je za 4% više u odnosu na prethodnu godinu. Glaser je istaknuo da kompanija planira kontinuirani rast, a na nivou grupe očekuje se 270 milijuna eura prihoda, odnosno 7,3 milijuna eura dobiti. Za brži rast potrebna su dodatna financijska sredstva, ali su krediti u Sloveniji danas skupi, što privredu dodatno otežava. Stoga se u Perutnini opet ide u istraživanje potencijalnog stratetškog partnera ili investitora. Ipak, uslijed trenutno nepovoljnih prilika, to neće biti lak zadatak, zaključio je prvi čovjek Perutnine Ptuj.

Perutnina Ptuj: 2013. zaključena u plusuPerutnina Ptuj je, prema prvim procjenama, 2013. godinu završila sa dobitkom, uprkos otežanim tržišnim uslovima, rekao je njen izvršni direktor Roman Glaser.

Poslovni rezultati bit će službeno objavljeni u veljači, ali se procjenjuje da je kompanija u prvih 11 mjeseci 2013. godine ostvarila više od 252 milijuna eura prihoda, što je za 4% više u odnosu na prethodnu godinu. Glaser je istaknuo da kompanija planira kontinuirani rast, a na nivou grupe očekuje se 270 milijuna eura prihoda, odnosno 7,3 milijuna eura dobiti.

Za brži rast potrebna su dodatna financijska sredstva, ali su krediti u Sloveniji danas skupi, što privredu dodatno otežava. Stoga se u Perutnini opet ide u istraživanje potencijalnog stratetškog partnera ili investitora. Ipak, uslijed trenutno nepovoljnih prilika, to neće biti lak zadatak, zaključio je prvi čovjek Perutnine Ptuj.

Perutnina Ptuj zapošljava gotovo 3.700 ljudi i surađuje sa oko 500 kooperanata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik